top of page

8 redenen om te gaan sporten!

Bijgewerkt op: 20 jul. 2020


Iedereen weet dat sporten belangrijk en gezond is voor je lichaam. Toch is het makkelijker om lekker op de bank neer te ploffen en een goede serie op Netflix aan te zetten. Dit is prima voor de ontspanning maar ik geef je graag 8 redenen om van die bank af te komen!

Beter denkvermogen

Wanneer je regelmatig sport gaat er meer zuurstof naar de hersenen en bevordert de bloedsomloop. Een gezond lichaam is een gezonde geest en bevordert je denkvermogen.

Minder stress

Als je vaak last van stress hebt is sporten een goede oplossing. Tijdens het sporten maak je namelijk de stof endorfine aan. Deze stof geeft je een gevoel van geluk, waardoor je minder last van stress hebt. Wanneer je in de ochtend een stukje gaat hardlopen, kun je overdag beter omgaan met stress.

Meer zin in seks

Heb je een laag libido? Ga sporten! Uit onderzoek is gebleken dat sportende mensen makkelijker opgewonden raken en sneller een orgasme bereiken. Dit komt ook doordat je een beter zelfbeeld krijgt en meer tevreden bent over je lichaam wanneer je sport.

Goed humeur

Tijdens sporten maken je hersenen de stof fenylethylamine aan. Deze stof draagt bij aan het vrijkomen van noradrenaline. Wanneer een mens een tekort aan noradrenaline heeft kan hij of zij zich depressief gaan voelen.

Vet verbranden

Hier is weinig tekst en uitleg voor nodig. Maar uiteraard verbrand je calorieën tijdens het sporten en neemt je vetpercentage dus af en neemt je spiermassa toe.

Goed voor je botten

Na je dertigste worden je botten steeds brozer. De dichtheid van je botten neemt vanaf deze leeftijd af. Om dit proces te remmen moet je je botten gaan belasten, want dan worden ze sterker. Met sporten worden je botten belast en maak je ze sterker. Regelmatig sporten verminderd ook de kans op een botziekte.

Goed voor je hart

Sporten verlaagt je bloeddruk en zo verminder je de kans op diabetes, aderverkalking en vermindert het je cholesterolgehalte.

Goed voor je huid

Tijdens sporten maakt je huid sneller de stof collageen aan waardoor je huid steviger wordt. Ook stimuleert hardlopen de bloedcirculatie waardoor afvalstoffen sneller afgevoerd kunnen worden.


26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page