top of page

Een beetje overgewicht of Obesitas?

Bijgewerkt op: 12 aug. 2020



Obesitas wordt sinds 1998 omgeschreven als een chronische ziekte, waarbij overmatig vet wordt opgeslagen in het menselijk lichaam. Dit kan hoge gezondheidsrisico’s met zich mee brengen. Wanneer je obesitas hebt kunnen er verschillende klachten optreden. Het hebben van obesitas leidt vaak tot een verhoogd cholesterol, zonder behandeling leidt dit tot hart- en vaatziekten. Ook zal je een hoge bloeddruk hebben. Hoofdpijn, oorsuizingen, kortademigheid, spierzwakte en hartkloppingen kunnen symptomen hiervan zijn.

Oorzaken

Overgewicht brengt gezondheidsklachten met zich mee, dat is duidelijk. Maar niet alleen gaat je gezondheid achteruit. Het zal ook invloed hebben om de kwaliteit van leven. Dagelijkse activiteiten zoals traplopen, opstaan uit een stoel of wandelen zijn moeilijk of zelfs onuitvoerbaar.

Wat zijn de oorzaken dat ik obesitas heb? Er is vaak niet één reden maar een combinatie van de verschillende redenen:

• Genetisch bepaald oftewel aanleg

• Stress (te weinig rust door de dag heen)

• Onvoldoende slaap

• Meer eten dan dat je verbrand

• Syndroom van Cushing (ziekte)

• Weinig tot geen lichaamsbeweging

Ik wil je met deze informatie wakker schudden om in actie te komen! Overgewicht is niet gezond en niet bevorderlijk voor de levensduur. Verbeter je levensstijl door gezonder te eten en regelmatig te sporten.


Wil je graag persoonlijke begeleiding met voeding en sporten of een vitaliteitscheck bij je bedrijf?


17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page