top of page

Bewegen op het werk: Deskercises!

Heb je je ooit zorgen gemaakt dat je bureaubaan je fysieke gezondheid beïnvloedt? Als het antwoord ja is, ben je niet de enige en heb je het ook niet mis. Onderzoek toont aan dat langdurig zitten het risico op verschillende ziekten kan verhogen. Acht uur of langer per dag in een stoel zitten, brengt veel schade aan je lichaam.


Hoewel het in theorie misschien een goed idee lijkt, wil niemand die persoon zijn die onhandig squats naast zijn bureau doet zodat het hele kantoor het kan zien. Toch is elke beweging die je doet een strekking van je spieren en goed voor de bloedsomloop. Wij geven je graag enkele “onopvallende” bureau oefeningen die je de hele dag door kunt proberen en jouw spieren versterken en flexibiliteit verbeteren zonder dat het zweet je op je voorhoofd staat.

Seated Core

Zet je borst vooruit en trek je buik in. En span daarna je buik aan (stel je voor dat iemand je in je buik gaat slaan). Houd 10 tot 15 seconden vast. Ontspan en herhaal dit vijf keer.

Marching Core

Ga op het puntje van je stoel zitten. Span je core (buikspieren) aan en leun lichtjes achterover terwijl u uw rug recht houdt. Als dat al uitdagend genoeg is, houd het dan 10 tot 15 seconden vast. Je kunt dit moeilijker maken door ook één voet tegelijk van de grond te tillen. Ontspan en herhaal dit vier keer.

Shoulder Pencil Pinches

Verbeter je houding. Ga rechtop zitten, alsof je een glas water op je hoofd balanceert. Knijp vervolgens je schouderbladen samen (stel je voor dat je er een potlood tussen knijpt). Ontspan en herhaal 20 keer.

Sitting Torso-Twist

Ga rechtop zitten en rek je zo ver mogelijk uit (doe alsof er een touwtje aan de bovenkant van je hoofd zit en iemand trekt het omhoog). Adem in, en als je uitademt, draai je opzij. Terwijl je gedraaid bent, haal je vijf keer diep adem en probeer je bij elke uitademing een beetje dieper te draaien. Herhaal aan de andere kant.

Quad Pulses

Ga zo lang mogelijk rechtop zitten en knijp je binnenkant van je dijen samen (stel je voor dat je een biljet van 500 euro tussen je benen hebt en je wilt het niet laten vallen). Strek een been en houd deze vijf tot tien centimeter omhoog, waarbij je de dij de hele tijd blijft knijpen. Herhaal dit 20 keer en vervolgens met het andere been.

Tighten Tighs

Begin op dezelfde manier als de vorige oefening (rechtop zitten, dijen tegen elkaar drukken). Strek een been en span hem aan, buig je voet en ga dan terug naar de grond. Herhaal aan de andere kant, waarbij je de dijen de hele tijd tegen elkaar houdt. Wissel de benen af, doe 10 keer aan elke kant.


Stability Ball

Gebruik de stability ball iedere dag minimaal een uurtje en werk aan je stabiliteit. Door op de bal te gaan zitten is je lichaam continu bezig de juiste balans te vinden en wordt je core sterker.


Sitting absercise

Ga op het puntje van je stoel zitten en houdt je armen strak langs je lichaam. Span je core (buikspieren) aan en strek je benen vlak boven de grond. Gooi je benen langzaam omhoog maar raak je bureau niet aan. Vervolgens laat je deze weer zakken tot vlak boven de grond. Doe dit minimaal 10 keer en ontspan. Herhaal dit 4 keer.


Desk Push ups

Schaam je je niet zo snel? Doe gewoon lekker wat Push ups door met een gestrekt lichaam voorover te hangen en leg je handpalmen op de rand van je bureau. Laat je doorzakken met je ellebogen tot je bijna met je bovenlichaam het bureau aanraakt. Doe dit minimaal 5 keer en ontspan. Herhaal de oefening vier keer.


Squads

Voor de fanatiekelingen die ook geen moeite hebben met Push ups op kantoor. Zet je benen uit elkaar en zak met een rechte rug naar beneden (deze mag niet voorover gebogen worden). Zodra je benen de hoek van 90 graden (of je bureaustoel) bereiken kom je weer omhoog. Doe dit 10 keer en ontspan. Herhaal de oefening vier keer


Wil je jouw bedrijf met regelmaat in beweging krijgen? Ultimate Shape geeft Bootcamps op locatie, indien gewenst persoonlijke begeleiding en ook zijn we actief met online trainingen voor de thuiswerkers!


20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page