top of page

Boost your body!

De gids om jou een weg te wijzen binnen de wereld van de supplementen


Soms moet je een beetje eerlijk zijn tegen jezelf. Als recreatie sporter, wat ik zelf ook ben, heb je geen arsenaal aan hulp troepen zoals een diëtist, dokter en chef-kok bij de hand om te zorgen dat jij optimaal presteert. Dat wil niet zeggen dat we met wat handigheidjes en gezonde keuzes grote stappen kunnen maken in het creëren van een optimaal klimaat voor jouw lichaam. Zowel tijdens maar ook vooral na het trainen kunnen we zorgen dat ons lichaam beter presteert en ook sneller hersteld van de workouts die je bij ons volgt.

Bij Ultimate Shape bieden we naast aanvullende eiwitten dan ook verschillende supplementen aan die een bijdrage leveren aan jouw sportprestaties en jouw spierherstel.

1. Omega 3 visolie

We hebben allemaal gehoord dat omega-3 vetzuren goed zijn voor je hart en hersenen. Deze vetzuren verlagen de bloeddruk en daarmee het risico op hart en vaatziekten. Maar wist je ook dat ze ontstekingen verminderen en spierschade sneller laten herstellen. Je kent het vast wel, die kreunende spieren na je eerste work-out van de week. Omega-3 vetzuren kunnen het cardiovasculaire systeem verbeteren door het vergroten van de bloedtoevoer naar de spieren. Dit kan leiden tot verbeterd uithoudingsvermogen.

2. Multivitaminen Multivitamines zijn als de sidekicks van je dagelijkse voeding. Ze zorgen ervoor dat je geen essentiële voedingsstoffen mist, zelfs als er af en toe wat minder groenten op je bord ligt. Deze kleine power-ups bieden talloze voordelen:

Energieboost Multivitamines bevatten B-vitaminen die je energie geven, zelfs op die dagen dat je liever in bed blijft liggen.

Immuun versterking Vitamine C helpt jou een schild opbouwen tegen verkoudheden en griep. Botgezondheid

Multivitamines leveren calcium en vitamine D, waardoor je botten sterker worden en leveren een bijdrage aan je immuunsysteem.

Algemeen welzijn Ze zorgen ervoor dat je lichaam soepel draait en dat de processen van je organen optimaal presteren.

3. Aminozuren: De Bouwstenen Aminozuren zijn als de Lego-stenen van je lichaam. Ze bouwen en repareren je spieren na een zware training. Een van de grappige dingen is dat ze ook je honger kunnen stillen. Dus terwijl je in een dappere poging bent om die extra kilo's eraf te trainen, kunnen aminozuren je helpen om niet als een hongerige beer je koelkast te plunderen na je work-out. Aminozuren zoals BCAA's (Branched-Chain Amino Acids) zijn bijzonder nuttig. Ze helpen spierpijn te verminderen en spieren te behouden. Dus, lieve recreatieve sporter, je hoeft geen strikte dieetgoeroe te zijn om fit en gezond te blijven. Een beetje omega-3, een scheutje vitamines en een handvol aminozuren kunnen je al een heel eind op weg helpen. Vergeet niet dat lachen ook goed is voor je gezondheid 😊

15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page