top of page

Heb ik een gezond gewicht?

Bijgewerkt op: 20 jul. 2020Aan de hand van een BMI check kun je gemakkelijk berekenen of je gewicht in verhouding tot je lengte is. Je deelt je gewicht in kg door je lengte in meters en nog een keer door je lengte in meters. Het nadeel hiervan is dat je BMI niet altijd 100% accuraat is. Je BMI geeft een indicatie hoe gezond je bent maar het is absoluut geen complete gezondheidsanalyse.


Waarom geeft je BMI niet altijd het goede beeld?

Spieren

Als je erg gespierd bent, ben je vaak ook een stuk zwaarder. Spieren brengen nou eenmaal gewicht met zich mee. Het gevolg hiervan kan zijn dat er volgens de formule een ongezond BMI wordt aangegeven maar dat eigenlijk niet zo. Bovengemiddeld spierweefsel is natuurlijk niet slecht voor je.

Buikvet

Sommige mensen hebben niet heel veel vet, maar het vet dat ze hebben zit rondom hun middel opgeslagen. Volgens de berekening hebben ze hebben dan een gezond BMI, terwijl dat niet helemaal terecht is. Vet rond je organen brengt namelijk wel degelijk gezondheidsrisico’s met zich mee. In dit geval zou het dus wel degelijk verstandiger zijn om af te vallen.

Heb je interesse in een kleinschalige vitaliteitscheck. Meld je aan voor een intakegesprek met Ultimate Shape!

24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page