top of page

Het belang van een sterke core!


Waarom is het belangrijk om je core te trainen? Je gebruikt je core voor zo ongeveer alles:


Een sterke core maakt het gemakkelijker om veel activiteiten te doen, zoals een golfclub zwaaien, een glas van de bovenste plank halen en vooroverbuigen om je schoenen te strikken. Sterke core spieren zijn ook belangrijk voor atleten, zoals hardlopers, omdat zwakke core spieren kunnen leiden tot meer vermoeidheid, minder uithoudingsvermogen en blessures.


Een zwakke core kan je ook vatbaar maken voor een slechte houding, lage rugpijn en spierblessures. Het versterken van de core kan ook helpen bij het verminderen van rugpijn.


'S Morgens opstaan of opstaan vanuit je bureaustoel? Niet zonder stevige core.

Een winkelwagentje over de parkeerplaats duwen? Je core zal ervoor zorgen dat dat mogelijk is.


Je snapt de kern.


Dus wat bedoelen we precies als we 'core' zeggen?


In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, bestaat je core niet alleen uit je buikspieren.Enkele van de spieren in jouw core zijn:


Erector spinae: dit is de spier rond uw wervelkolom en helpt jou rechtop te staan.

Rector abdominis: beter bekend als jouw 'buikspieren'.

Schuine buikspieren: deze bevinden zich aan de zijkanten van je romp en helpen bij het draaien.

Gluteale spieren: ook bekend als je "bilspieren" of "kont" of "billen" - die je benen verbindt met je core.


De core spieren zijn echt de basis van het menselijk lichaam. En net als bij het bouwen van een huis, moet je, als het op fitness aankomt, beginnen met een sterke basis.


Hoe kan ik mijn core thuis versterken?

Hier zijn de beste coreoefeningen die je thuis kan doen:


#1 Plank


Je hele kern zit in een plank, terwijl je jezelf stabiliseert in een rechte lijn, zorg dat je niet naar de grond zakt! Als je jezelf niet helemaal kunt ondersteunen tot een volledige plank, wees dan niet bang, je kunt beginnen met een knee plank.


#2 Knee plankNet als een gewone plank, maar je hebt je knieën ter ondersteuning. Begin hiermee totdat je een volledige plank kan.


#3 Hip bridge


Een brug is een ander voorbeeld van een klassieke kernoefening. Ga op je rug liggen met gebogen knieën. Houd uw rug in een neutrale positie, niet gebogen en niet tegen de vloer

gedrukt. Kantel de heupen niet. Span je buikspieren aan. Hef je heupen van de grond totdat je heupen op één lijn liggen met je knieën en schouders. Houd de positie zo lang mogelijk vast zonder je vorm te breken.


#4 The Hollow Body Hold


Het holle lichaam is een van de beste manieren om de buik vast te zetten en het lichaam te stabiliseren.

Elke oefening waarbij uw buik- en rugspieren op een gecoördineerde manier worden gebruikt, telt als een coreoefening. Als je bijvoorbeeld losse gewichten gebruikt op een manier waarbij je een stabiele romp moet behouden, kan je verschillende van jouw spieren trainen en versterken, inclusief uw core.


Ultimate Shape biedt personal training aan en helpt je met het behalen van jouw doelen.


30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page