top of page

How to survive your christmas dinner?

Bijgewerkt op: 10 jun.

Feestdagen komen met een overvloed aan heerlijk eten en gezelligheid. Maar laten we eerlijk zijn, het kan ook een uitdaging zijn om niet te veel te eten. Geen zorgen, hier zijn wat slimme tips om je te helpen genieten van al het lekkers zonder achterafspijt te hebben.Kies bewust: Bekijk het aanbod voordat je opschept. Ga voor je favorieten en neem kleinere porties. Zo geniet je zonder overdaad. Als er veel hapjes zijn, maak dan bewuste keuzes en wissel af met eiwitrijke snacks, groenten en probeer je vetinname te beperken.


Water, water, water: Begin de dag met een flinke dosis water en blijf gedurende de dag hydrateren. Soms wordt honger verward met dorst, dus een paar slokken water kunnen wonderen doen.


Slow down: Neem de tijd om te eten. Leg je bestek neer tussen happen door, kauw langzaam en geniet van elke smaaksensatie. Dit helpt je niet alleen om minder te eten, maar ook om meer te genieten van wat je wel eet.


Luister naar je lichaam: Stop met eten als je je verzadigd voelt, niet pas als je prop vol zit. Luister naar de signalen die je lichaam je geeft en geef het de tijd om te registreren dat het genoeg heeft gehad. Twijfel je of je vol zit? Wacht dan 10 minuten met het opscheppen van een eventueel volgend bord. Zo weet je of je echt honger hebt of dat het lekkere trek is.

Plan beweging in: Maak een wandeling na de maaltijd of organiseer een leuke activiteit. Dit helpt niet alleen bij de spijsvertering, maar zorgt er ook voor dat je niet de hele tijd aan tafel blijft zitten.


Verantwoord genieten: Trakteer jezelf op die ene lekkernij waar je naar uitkijkt, maar doe het met mate. Het draait allemaal om balans. Hetzelfde geldt voor je alcohol inname!


Plan vooruit: Als je weet dat er een groot feestmaal komt, eet dan van tevoren iets lichts en voedzaams. Zo kom je niet rammelend van de honger aan tafel.


Weeslief voor jezelf: Als je toch te veel eet, wees dan niet te streng voor jezelf. Geniet van het moment en pak de draad gewoon weer op met je gezonde gewoonten.


Onthoud, de feestdagen draaien om meer dan alleen eten. Het gaat om samenzijn, vreugde en het koesteren van kostbare momenten met dierbaren. Dus, geniet van het eten, maar vergeet niet te genieten van al het andere dat deze tijd zo speciaal maakt!

8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page