top of page

Little Lion's Child Coaching

Davy en Yentl – ambassadeur van stichting Little Lions

 Wij zijn Davy en Yentl en ambassadeur van Little Lions Child Coaching. Little Lions Child Coaching is een Zuid-Afrikaanse organisatie die zich inzet om kansarme kinderen in townships rondom Kaapstad te helpen. Stijn de Leeuw is de oprichter van Little Lions Child Coaching, een initiatief dat hij in Kaapstad in 2019 bedacht en in 2020 startte. Zijn doel was om een veilige plek te creëren voor kinderen in de townships. Een plek waar ze hun emoties kunnen delen en, misschien nog wel belangrijker, gehoord worden. Inmiddels is er een team van 10 coaches en managers (allemaal lokale helden) die samen proberen in de townships de kinderen te leren dat ze alles kunnen worden waar ze van dromen.

 

Kinderen in de townships van Kaapstad groeien op onder zware omstandigheden. Er is veel sprake van geweld binnen de townships, maar ook bijvoorbeeld door huiselijk geweld. Kinderen moeten zich leren te wapenen tegen alles wat er gebeurt in hun leven. Little Lions helpt hen hiermee, door hen de emotionele tools te geven. De aanpak van Little Lions is om met jongeren uit de townships te gaan werken, wat een goede zet bleek te zijn. Deze lokale jongeren worden getraind tot mental health coaches, ze leren de basis van psychologie, gespreksvaardigheden, en hoe ze workshops kunnen geven aan de kinderen. Zo creëert Little Lions een netwerk aan lokale rolmodellen, die de taal spreken, die weten hoe het is om op te groeien in deze zware omstandigheden, en die inzien hoe belangrijk het is om over mentale gezondheid te praten. Little Lions heeft tot nu toe 18 lokale rolmodellen opgeleid, waarvan er 6 ook in dienst zijn bij Little Lions. Deze coaches geven dagelijks workshops over emoties, kwaliteiten, omgaan met moeilijke omstandigheden, en mentale veerkracht, aan meer dan 60 kinderen. Deze kinderen komen 12 weken lang terug, en elk kwartaal zijn er in elke townships booster sessie om ook de langdurige impact te waarborgen.


In 2023 heeft Little Lions hun impact verder uitgebreid door hun programma aan te bieden aan andere organisaties die werken met jonge kinderen onder de 13 jaar. Dit houdt in dat zij leraren/trainers/sociaal hulpverleners uit andere organisaties trainen in de Inner Lion Academy, en dat deze nieuwe coaches dan vervolgens in hun eigen organisatie het Little Lions curriculum implementeren.  Inmiddels werkt Little Lions op 4 locaties rondom Kaapstad en in 3 locaties in Kenia, en worden jaarlijks 2500 kinderen mentaal sterker gemaakt. Alleen al in 2023 zijn 35 externe coaches opgeleid.


In februari 2024 vertrekken wij weer voor 3 maanden naar Kaapstad om onze marketing skills verder in te zetten om meer zichtbaarheid te geven aan Little Lions in Nederland en Zuid-Afrika. We zijn enorm dankbaar dat we een bijdrage mogen leveren aan het creëren van een plek voor kinderen waar ze hun emoties kunnen delen en, misschien nog wel belangrijker, gehoord worden.

 

Ons doel is om het ambassadeursprogramma verder te laten groeien. Een kans voor iedereen om deel uit te maken van het verbeteren van de geestelijke gezondheid van kansarme kinderen door je vaardigheden, kennis, netwerk en/of financiële steun aan te bieden.

 

Daarnaast gaan we binnenkort een veiling platform lanceren waarmee we geld willen inzamelen. We hebben al een aantal fantastische items om te veilen, zoals gesigneerde voetbalschoenen van Nederlands international Jurriën Timber (spelend voor Arsenal) en gesigneerde voetbalschoenen van zijn broer Quinten Timber (spelend voor Feyenoord). Met het op te halen geld kan Little Lions nog meer kinderen in de townships mental health workshops geven.


Little Lions is volledig afhankelijk van donaties en is op zoek naar donaties, dus help jij mee? Kijk op www.littlelionschildcoaching.com hoe jij kunt doneren!10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page