top of page

Bereik je doelen en start met een voedingsplan

Bijgewerkt op: 21 jul. 2020


Wist je dat 8 op 10 mensen de definitie van gezond eten niet weet?

De definitie van gezonde voeding is het zoeken van een goede balans tussen alle voedingswaarden. De belangrijkste voedingstoffen zijn eiwitten, koolhydraten en vetten. Eten en drinken zorgt voor de energie in je lichaam. Bijvoorbeeld om te kunnen bewegen, je lichaam warm te houden en eten te verteren. Als je één van deze voedingsstoffen mist of te weinig binnen krijgt, heb je dus minder energie.


Ervaar je moeilijkheden met afvallen?

Veel mensen denken dat je meer moet gaan sporten om af te vallen, de realiteit is dat je voedingsinname minder moet zijn dan dat je verbrand. Wanneer je meer binnen krijgt dan dat je verbrand blijft de overige ‘energie’ over. De overige ‘energie’ wordt dan opgeslagen als vet.

Spieren opbouwen?

Om de spieren te bevorderen hebben we voldoende eiwitten nodig. Eiwitten worden door het lichaam namelijk omgezet in aminozuren. Aminozuren zijn de bouwstenen van spierweefsel, die zijn onmisbaar om het proces van spierherstel en spieropbouw te bevorderen en goed te laten verlopen. Eiwit bevindt zich in allerlei voedingsproducten zoals zuivel, vlees, noten etc.

Weet je niet hoeveel jij binnen moet krijgen om af te vallen of aan te komen? Wil je zien hoe je gezond en lekker kan eten en de juiste voedingstoffen binnen krijgt? Daar helpt Ultimate Shape je graag bij!

#voedingsplan #dieet #eiwitten #balans

157 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page