top of page

Vitaliteit op de werkvloer: 5 tips om vitaliteit te stimuleren!

Bijgewerkt op: 20 jul. 2020


Ieder bedrijf wil graag vitale medewerkers. Waar staat vitaliteit eigenlijk voor? Vitaliteit staat voor een gezonde leefstijl waardoor je beter in je vel zit. Wanneer je fysiek, mentaal en emotioneel in balans bent ga je beter presteren en kun je beter met veranderingen omgaan. Als werkgever kunt u hier een belangrijke rol in spelen.

Vitaliteit stimuleren? Het kan!

Door de gezondheid en vitaliteit van uw medewerkers te ondersteunen stimuleert u dat ze op lange termijn een positievere bijdrage blijven leveren. Werken aan vitaliteit en leefstijl vraagt voortdurende en bewuste aandacht, zowel individueel als op organisatieniveau.

Bied een vitaliteitsprogramma aan

Een vitaliteitsprogramma kan op verschillende manieren binnen het bedrijf worden toegepast. Denk hierbij aan een vitaliteitscheck, workshop, training en coaching. Uw organisatie gaat voor een langere periode met dit thema aan de slag.

Bied een training of workshop aan

Wanneer een uitgebreid programma nu niet in uw organisatiebeleid past, dan kan een workshop en/of training (bootcamp of 1 op 1 training) ook inzicht en de aanzet tot positieve verandering bieden. Een training kan in een of meerdere dagdelen gegeven worden, afhankelijk van de inhoud van de training en het aantal deelnemers. Verschillende onderwerpen die in een workshop aan bod komen zijn: voeding, beweging, mindset en slaap. Deze wordt vaak in combinatie met een vitaliteitscheck gegeven.

Zet een coach in

Loopt uw medewerker vast en lukt het niet om tot een duurzame oplossing te komen? Dan kan coaching verder helpen. Coaching is een individuele begeleidingsvorm die wordt ingezet om mensen een gedragsverandering te laten maken.


Wilt u graag meer informatie?

88 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page