top of page

Wat verstaan we eigenlijk onder voedingsbehoeften?

Bijgewerkt op: 20 jul. 2020


Wist je dat 8 op 10 mensen de definitie van gezond eten niet weet?

Gezonde voeding is het zoeken van een goede balans tussen alle voedingswaarden. De belangrijkste voedingstoffen zijn eiwitten, koolhydraten en vetten. Eten en drinken zorgt voor de energie in je lichaam om te kunnen bewegen, je lichaam warm te houden en eten te verteren. Als je één van deze voedingsstoffen mist of te weinig binnenkrijgt, krijg je automatisch minder energie binnen.


Wat iemand nodig heeft aan voedingsstoffen is per persoon verschillend. De voedingsbehoefte hangt af van de volgende factoren: het geslacht, de leeftijd, de lengte, het gewicht en de activiteit.


Ervaar je moeilijkheden met afvallen?

Veel mensen denken dat je meer moet gaan sporten om af te vallen, de realiteit is dat je voedingsinname minder moet zijn dan dat je verbrand. Wanneer je meer binnenkrijgt dan dat je verbrand blijft de overige ‘energie’ over. De overige ‘energie’ wordt vervolgens opgeslagen als vet, waardoor je aankomt.


Spieren opbouwen?

Om je spieren te bevorderen heb je voldoende bouwstenen nodig. De bouwstenen van spieren zijn eiwitten. Eiwitten worden door het lichaam omgezet in aminozuren. Aminozuren zijn noodzakelijk voor het proces om spierherstel en spieropbouw te bevorderen. Eiwitten bevinden zich in allerlei voedingsproducten zoals in zuivel, vlees en noten.


29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page