top of page

Word ik dik van creatine?

Bijgewerkt op: 20 jul. 2020


Creatine is een van de meest bestudeerde supplementen in de wereld waarbij het effect daadwerkelijk is aangetoond.


Waarom is creatine interessant en wat doet het met je?

Creatine is een organische stikstofverbinding die geproduceerd wordt door het lichaam zelf. Ook vind je het terug in rood vlees en vis. De lichaamseigen productie is vrij gering, maar voor een doorsnee persoon is dit genoeg. Voor een bodybuilder, powerlifter of andere sporter waarbij kracht wordt beoefend is het niet genoeg. Een krachtsporter verbruikt veel meer energie in een hele korte tijd. Creatine bestaat ui drie aminozuren die bij inspanning worden aangesproken en omgezet in ATP, dit geeft ons energie. Een kracht sporter kan er dus baat bij hebben als er een grotere hoeveelheid creatine wordt toegediend.


Wat kan je verwachten?

Je lichaamsgewicht zal toenemen, dit komt omdat je meer vocht vasthoudt dan normaal. Veel mensen denken dat je vocht vasthoudt onder de huid maar dit is niet waar. Er wordt vocht vastgehouden in de spiercellen. De voornaamste reden dat krachtsporters dit product gebruiken is omdat het zorgt voor meer kracht(energie) tijdens het trainen en zul je die 1-2 extra herhalingen kunnen uitvoeren. Wanneer je meer kracht kan leveren zullen de spieren zich meer ontwikkelen.


Zijn er bijwerkingen?

Drink voldoende water! Als je niet voldoende water tot je neemt kunnen de bijwerkingen maagpijn, misselijkheid, spierkrampen en diarree optreden.


64 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page